tiistai 20. lokakuuta 2015

suhtautuminen roolipeleihin

Luin aikani kuluksi 2005 aloitettua suomi24 keskustelua roolipeleistä. Aluksi keskustelu vaikutti peruslaadulta, vaikka selasin sitä vain nopeasti enkä takertunut yksittäisiin kommentteihin liikaa. Sitten löysin pistävää tekstiä nettiroolipelien dissaamisesta. Pääasiassa nettipelejä haukuttiin pikkutyttöjen leikkikentäksi, lastentarhameiningiksi. Foorumipelejä pidettiin ihan ok arvossa, mutta chatpelit lytättiin täysin. Lievästi sanottuna sain huomata mikä oli ihmisten suhtautuminen nettiroolipeleihin ja mietin, onko asia muuttunut vuosien varrella?

En ole roolipelannut roolipelien kulta-ajalla (2005?), koska sain kuulla harrastuksesta vasta 2008. Itseni on vaikea vastata kysymykseen sen takia, mutta jos saan arvata, sanoisin että on parantunut.

Perustelen vastaustani pelaajien vanhenemisella ja nettiroolipeliharrastuksen suosion laskulla. Se porukka joka aikoinaan oli kyseinen "pikkutyttöporukka" on kasvanut ja kehittänyt roolipelejä. En kiellä etteikö vanhemmilla aikuisilla olisi myös osaa siinä.

Toisaalta ihmettelin miksi aikuisia ihmisiä häiritsi niin kamalasti, jos varhaisteinit pelaavat roolipelejä. Roolipelaus ei harrastuksena ole iästä kiinni ja jos nuoret halusivat/haluavat pelata "ällösöpöjä" pelejä, onko se keneltäkään pois?

Miksi kenelläkään olisi oikeutta sanoa, että joku pelaa väärin tai väärällä aiheella?

3 kommenttia:

 1. Moi! Aiheeseen liittymättä, mutta blogistasi suuresti tykäten, heitin sua Liebster Awardilla! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooi vitsi kiitos! Pitää tehdä tuo heti kun aikaa löytyy!

   Poista
 2. Ömh ja koska nyt varmaan mietit että mitä niin normaalisti päivittelen Sokean Yksisarvisen puolella eli toinen ropettaja tässä moi. :D

  VastaaPoista

• Käytä asiallista kieltä.
• Kunnioita jokaisen omaa mielipidettä vaikka omasi olisikin eri.
• Aihetta saa täydentää omasta puolesta.
• Jos mielipiteesi on jyrkästi vastaan, perustelu olisi mukavaa. Se voi auttaa kirjoittajaakin näkemään asian eri kannalta.