keskiviikko 4. toukokuuta 2016

inspi suosion varassa

Sain taas tänään muistutuksen siitä, kuinka suosiopainotteisia jotkut ihmiset ovat. Jos ei saa huomiota tekemästään, ei sitä tehdä ollenkaan. Like srsly?

Tämä ilmiö ei näy suoraan roolipeleissä, mutta koska piirtäminen ja taide ovat olennainen osa nettiroolipelejä, näen ihan aiheeksi avata tätä ärsyttävää piirrettä blogin puolella.

DeviantArtissa näkee toisinaan, kuinka porukka ympäri maailmaa kirjoittaa journalin ja masistelee vähentyneitä kommentteja, suosikkeja jne. Yleensä vielä kysymys, onko taiteeni enää yhtä kaunista kuin ennen? Journalin kommenteissa lohdutetaan, että kyllä on ja parempaakin ehkä. Näillä voimasanoilla kannustetaan piirtäjää jatkamaan ja vakuutetaan, että kyllä uskolliset seuraajat jatkavat kommentointia.

Tässä vaiheessa voimme yhdessä huokaista tuskasta.

Vaikka piirtäjällä olisi vilpitön tarkoitus kysyä, onko oma taide enää yhtä kiinnostavaa, en silti voi olla ajattelematta kuinka vahvasti suosio määrittelee, mitä kyseisen piirtäjän tulisi tehdä. Entä sitten, jos se taide ei oikeasti ole enää kiinnostavaa? Radikaaleimmat lopettavat ja ilmoittavat siitä yleensä vielä kovaan ääneen. Ehkä jatketaan, kun ne uskolliset seuraajat ovat vinkuneet jäämistä.

Itse saan tästä kuvan, että piirtäjä haluaa "rangaista" muita siitä, ettei hänen kuviaan kommentoida tai mitä ikinä da'ssa voikaan tehdä. Piirtäjä vetää työnsä pois näkyviltä tai ei tee enää lisää julkaistavaksi. Oikeastihan tässä ei kärsi kukaan muu kuin piirtäjä itse. Miksi joku haluaa tietoisesti hidastaa omaa kehitystään tai jopa lopettaa asian, mistä ainakin joskus on nauttinut? (ennen kuin suosiosta tuli niin pakkomielle) On surullista ja inhottavaa, kun joku heittäytyy marttyyriksi tällä tavalla.

Voin nauttia jonkun taiteesta hyvinkin paljon, vaikka en kommentoi tai osoita sitä millään tavalla. Joskus kyseessä on kielimuuri, joskus en vain keksi sanottavaa tai joskus en edes halua tehdä olemassaoloani selväksi. Se ei silti tarkoita, ettenkö voisi pitää jostain. Harrastan paljonkin "piiloseuraamista" niin kirjoittajien, blogaajien kuin piirtäjien kesken. Tiedän että tätä samaa tekee moni muukin, joten rakkaat, älkää tuomitko muita siitä, että he eivät syystä tai toisesta osoita kiintymystä työllenne. Olen nimittäin varma että siellä on vähintään ne pari, jotka seuraavat hiljaisesti sivusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

• Käytä asiallista kieltä.
• Kunnioita jokaisen omaa mielipidettä vaikka omasi olisikin eri.
• Aihetta saa täydentää omasta puolesta.
• Jos mielipiteesi on jyrkästi vastaan, perustelu olisi mukavaa. Se voi auttaa kirjoittajaakin näkemään asian eri kannalta.