maanantai 2. toukokuuta 2016

rajattu linkinvaihto

Lyhyesti ja ytimekkäästi aiheeseen: Mielestäni ei ole kannattavaa rajata linkinvaihtoa vain tietynlaisiin roolipeleihin tai tiettyyn määrään roolipelejä. Se ei palvele nykyisessä ropekaavassa ketään.

Vain tietynlaisia roolipelejä: "Tämä on ihmisroolipeli, joten linkitän vain ihmisroolipelejä."

Vaikka kyseessä olisi ihmisroolipeli tai eläinroolipeli, ei se tarkoita etteikö sivuille voisi eksyä joku joka ei kyseistä aihetta pelaa. Suomalaiset aktiiviset roolipelit vähenevät jatkuvasti ja sitä mukaa vähenee myös linkinvaihtajat. Sivu saa enemmän näkyvyyttä, jos sinne voi löytää useampaa reittiä pitkin. Ymmärrän periaatteen, että linkit on pääasiassa suunnattu niille, jotka ovat kiinnostuneita kyseisestä aiheesta, mutta c'moon - mitä haittaa siitä oikeasti on, jos linkeissä komeilee täysin päinvastainen roolipeli?

Vain X määrä linkinvaihtajia

Joskus kyse on vain halusta pitää linkinvaihtajissa vain oikeasti aktiivisia pelejä tai kaverien pelejä, joskus taas kyse on ulkonäöllisestä seikasta. Käytännössä määrältään rajattu linkinvaihtomäärä pyörittää taas samaa oravanpyörää kuin edellinen kohta. Sivut voisivat olla niin paljon helpommin löydettävissä, jos siellä olisi paljon linkinvaihtajia!

Aktiivisten roolipelien määrä on melko pieni - miksei siis luoda yhtenäistä piiriä?

Kuten sanottu, määrä on pieni. Siksi haluaisin luoda yhtenäisen piirin suomalaisille pelaajille. Se onnistuu näppärästi kun eri roolipeleistä pääsisi aina jatkamaan seuraavaan. Etenkin uusille roolipeleille on tärkeää päästä mukaan linkkipiiriin. Linkittämisen voi kuvitella eräänlaisena rinkinä: paikasta x paikkaan y ja takaisin x. Kun tähän rinkiin saadaan kaikki mukaan, roolipelaajat voivat helposti tutustua monipuolisesti erilaisiin roolipeleihin ja ovat tietoisia pelimahdollisuuksista, mitä heillä on. Vaikka kaksi roolipeliä muistuttaisi etäältä toisiaan, eivät ne koskaan ole sama asia. Yksi ei korvaa toista. Ehkä pelaaja etsii samankaltaista peliä, mutta eri jäsenporukalla, juonella, hahmoilla, tyylillä, jne.? Ei tarvita kuin pieni asia, että koko roolipelistä menee inspiraatio. Joskus se toinen vähän samankaltainen palvelee yksittäistä roolipelaajaa enemmän. Kysehän on loppujen lopuksi vain harrastuksesta, missä kaikilla tulisi olla kivaa - ei kilpailusta.Itse ainakin haluan että roolipelini löytää mahdollisimman monta linkinvaihtajaa ja saa näkyvyyttä kaikenlaisilta roolipeleiltä. Ei sitä koskaan tiedä, jos se vannoutunut ihmisillä pelaava haluaakin kokeilla eläinpeliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

• Käytä asiallista kieltä.
• Kunnioita jokaisen omaa mielipidettä vaikka omasi olisikin eri.
• Aihetta saa täydentää omasta puolesta.
• Jos mielipiteesi on jyrkästi vastaan, perustelu olisi mukavaa. Se voi auttaa kirjoittajaakin näkemään asian eri kannalta.