tiistai 25. elokuuta 2015

Aktiivisuuden osoitusPäivitykset sivuilla

Kotisivujen päivitykset eivät välttämättä kerro, kuinka aktiivinen roolipeli oikeasti on. Se on kuitenkin kaikesta huolimatta hyvä tapa osoittaa ulkopuolisille lukijoille, että ainakin ylläpito on hengissä ja roolipelistä pidetään huolta. Chatpelissä kotisivujen päivitykset voivat olla ratkaisevia tekijöitä siinä, haluaako joku liittyä vai ei. Itse katson usein linkinvaihtoa hakiessa, milloin viimeisin päivitys on laitettu. Jos siitä on yli kuukausi, harkitsen tarkkaan, kannattaako linkinvaihtoa kysyä. Koska itselleni yli kuukauden "ylläpidon hiljaisuus sivuilla" eli kuukausi ilman mitään päivitystä kertoo epäaktiivisuudesta. (tai aktiivisuudesta, joka ei vain ole itselleni se ihanne) Olen kuitenkin chattipelaaja, joten saatan ymmärtää foorumipelien päivitysnopeuden vähän väärin.

Chatpelin ja fropen foorumin julkaiseminen ei ole sama asia

Foorumipelit voivat todistaa aktiivisuutensa julkaisemalla foorumin vierailijoille - tai ainakin pelialueet. Näistä lukija näkee helposti, onko pelissä itselleen mieleinen aktiivisuustaso. Chatpelin foorumia on silti turha manata esiin tämän syyn perusteella, koska todellinen peliaktiivisuus ei näy foorumilla vaan nimenomaan siellä chatissa. Luonnollisesti chattiin ei päästetä ulkopuolisia, koska se antaisi ihan valtavan suuren mahdollisuuden trollaukselle. Pelaajakunta häiriintyy aika helposti jos päivittäin chatissa käy joku järjen jättiläinen jakamassa viisauttaan. Muutenhan chatin julkaiseminen voisi olla ihan mahtava idea - kiinnostuneet liittyjät saisivat sieltä heti apua ongelmiin ja vanhemmat pelaajat voisivat opastaa roolipelaamisen maailmaan kunnon esimerkeillä.

Itse en kuitenkaan ole valmis ottamaan riskiä, että chatti täyttyy turhalla spämmillä. Eikä Forumotionin chattia edes voisi julkaista vierailijoiden ulottuville.

Mitä jos silti kannattaisi julkaista foorumi?

Jokainen voi itse päättää, näkeekö siinä mitään hyötyä että julkaisee chatpelinsä foorumin kaiken kansan luettavaksi. Mielestäni foorumin julkaiseminen voi pahimmillaan johtaa väärinkäsityksiin: joku voi luulla, että foorumin uusin viesti kertoo peliaktiivisuuden, vaikka kyse olisikin vain keskustelualueen "kysy hahmolta" -ketjun viimeisin viesti. Chatpelin foorumissa ei luonnollisesti ole niin suurta hälinää, koska pääasiassa kaikki keskustelu käydään chatissa eikä niille luoda omaa aihetta foorumille.

Toisaalta joku voi myös ajatella, "jos foorumilla on näin aktiivista, entä sitten chatissa?" Kai siitä julkaisemisesta jotain hyötyäkin on aktiivisuuden kannalta. Tekijänoikeuksista en jaksa jankata kun niistä on jo luettu juttua ihan tarpeeksi. "Piilotetuilla foorumeilla voi olla ties kuinka monta kopioitua hahmoa tai vastaavaa." Näin.

Mukavuuden tunne julkisella foorumilla

Olen ehkä vähän erilainen lapsi, mutta tunnen oloni paljon mukavammaksi kun saan jakaa provosoivat mielipiteet foorumissa, missä tiedän kuka ne lukee. (tai vaikka kyse olisi vain päivän positiivisista asioista, haluan tietää kuka niitä lukee) Vähän sama, kun moni ei halua julkaista facen seinää kaikille: koska ei haluta että asioita lukee joku, jota ei tiedetä.

Jotta mikään ei olisi liian helppoa - olen ristiriitainen tässä(kin) asiassa. Haluan nähdä foorumin jotta tiedän onko se ulkoasultaan sellainen, että siellä kykenee kirjoittamaan ja lukemaan hyvin. Haluan myös nähdä foorumin kautta aktiivisuutta. (frope) MUTTA sitten on tämä, etten halua itse roolipelata julkisesti. Tai no, kyllähän minä voin, mutta se on huomattavasti epämukavampaa ja koen suorituspaineita. "Pakko kirjoittaa täydellinen rooli, koska kaikki katsovat!" Perfektionistin luonne iskee tässäkin.

Pitäisi vain opetella hyväksymään omalla kohdalla se, että väärää roolia, väärää hahmoa tai väärää taidetta ei ole. Mutta eeeei kun pitää olla vähän liian hankala ja vielä vähän liian itsekriittinen, ettei varmasti mihinkään omaan voi olla tyytyväinen viikkoa pidempää. xD

Jatketaan aiheesta vielä toiste - nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


- Kommentoidessa muistathan asiallisen ja rakentavan tyylin.
- Kommenttia ei julkaista, mikäli siinä mainitaan henkilön tai roolipelin nimi epäasiallisessa tai kohtuuttomassa kontekstissa.
- Aihetta saa täydentää omasta puolesta ja eriäviä mielipiteitä esittää.